Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020 Nobel Ödülleri sahiplerini buluyor: Nobel Ekonomi Ödülü müzayede teorisini geliştiren ve yeni açık artırma modelleri üreten Paul Milgrom ve Robert Wilson’a verildi

2020 Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahipleri, “müzayede teorisini geliştirdikleri ve yeni açık artırma modelleri ürettikleri için”, Amerika Birleşik Devletleri’nden Paul R. Milgrom ve Robert B. Wilson oldu.

2020 Nobel Ödülleri’nin sahipleri 5 Ekim’den itibaren açıklanmaya başlandı. Bugün (12 Ekim Pazartesi) açıklanan Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahipleri, müzayede teorisini geliştiren ve yeni açık artırma formatları üreten ABD’li iktisatçılar Paul R. Milgrom ve Robert B. Wilson oldu.

İsveç’teki Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından yapılan açıklamada, Milgrom ve Wilson’ın geleneksel yöntemlerle satışı yapılamayan radyo frekansları gibi çeşitli ürün ve hizmetleri modelleyebilmek için yeni açık artırma şekilleri ürettikleri, dünyanın dört bir yanındaki satıcıların ve alıcıların ikilinin bu keşiflerinden faydalandıkları belirtildi.

Nobel Ekonomi Ödülü, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından her yıl ekonomi alanına katkıda bulunan iktisatçılara veriliyor. 1969 yılında verilen ilk ödülün sahibi Norveçli Ragnar Frisch ile Hollandalı Jan Tinbergen olmuştu.

Nobel Ekonomi Ödülü son olarak 2019 yılında “küresel yoksulluğu azaltma konusunda deneysel yaklaşımları” sebebiyle Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer’e verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.