Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzisyen Serdar Tepe’ye festivalde şiddet: “Para sayesinde kendini bir mevkide gören insanlar her şeyi yapabileceğine inanıyor”

Serdar “Mjk” Tepe, hayatını İstanbul Taksim’de geçirmiş, 12 yaşından beri eğlence sektöründe çeşitli işlerde çalışmış bir müzisyen.

Tepe, 12 Eylül günü İzmir’in Çeşme ilçesinde organizatörleri arasında yer aldığı bir festivalde, bir diğer organizatör olan, Ankara’da bir eğlence mekanı sahibi B.A. tarafından darp edildi. Saldırı sonucu bilincini kaybeden ve burnu parçalanan Tepe, kendisine şiddet uygulayan şahıstan korktuğu için ilk ifadesinde “Düştüm” dedi, 14 Eylül’de ise B.A.’dan şikayetçi olarak hukuki süreci başlattı.

Annesinin yaşadığı Çanakkale’de burun ameliyatı geçiren Tepe, “Ameliyat olurken hiç ağlamadım, hiç bağırmadım. Annem üzülmesin diye gıkımı bile çıkarmadım ama şimdi bunun acısı yasal yollardan çıksın istiyorum” dedi.

Polise verdiği ifadeye göre olay, Tepe’nin festival sırasında eğlenmekte olduğu masaya ayaklarını uzatmış haldeyken festivalin organizatörlerinden B.A.’nın kendisine “Sen kimsin lan böyle rahat takılıyorsun” diye bağırmasıyla başladı. Tepe’nin de bağırarak “Üslubuna dikkat et, bağırma! Bir sorun varsa çözelim” demesi üzerine B.A. kafasıyla birçok kez Tepe’nin burnuna vurdu.

Bilincini kaybeden ve aşırı kan kaybı yaşayan Tepe, arkadaşlarının ısrarı sonucunda hastaneye kaldırıldı. Hastaneden hiçbir eşyası olmadan çıplak ayakla çıktığını söyleyen Tepe, olayın gerçekleştiği mekana dönse de müzik ekipmanını ve kişisel eşyalarını bulamadı. Bunun yanı sıra yaşadığı sakatlık nedeniyle birçok müzik performansını iptal etmek zorunda kalan Tepe, onbinlerce liralık maddi kayba uğradı.

Bu olayın, herhangi birinin herhangi bir zamanda başına gelebileceğini anlatan Tepe, “Bu insanlar içimizde var, herkes dikkat etsin. Herkes müziğini yapsın, müzik dinlesin” dedi. Yaşadıklarını Medyascope’a anlatan sanatçı, olay aklına geldikçe sinirlerinin bozulduğunu söyledi, “Zaten tek bir ömür yaşıyoruz, onu da böyle kavgayla gürültüyle geçirmeyelim. Eğlenelim, niye varız ya!” diyerek sitem etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.