Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de yeni ve bağımsız bir tiyatro: Tiyatro Mahal – “Tiyatro yapmak eski normalde de çok kolay değildi”

Oyuncu Erkan Kocaman, koronavirüs salgını sebebiyle birçok tiyatronun kapandığı ya da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu zorlu bir dönemde, yeni ve bağımsız bir tiyatro kurdu. Kurucusu olduğu Tiyatro Mahal’in güncele ve ötekiye odaklanacağını söyleyen Kocaman, “Salgın sürecinde tiyatrolar ilk darbeyi yiyenler oldu ama tiyatro yapmak hiçbir dönemde kolay olmadı” dedi.

İzmir’de 2010 yılında kurulan Tiyatro Kalemi ekibinde, beş sezondur oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak yer alan Erkan Kocaman, Tiyatro Mahal‘in kuruluş öyküsünü Medyascope‘a anlattı.

“Tiyatro yapmak eski normalde de çok kolay değildi”

Farklı bir tarzda tiyatro yapma amacıyla yola çıkan Tiyatro Mahal’in şu an kendine ait bir sahnesi olmadığını, Tiyatro Kalemi ekibi ile aynı atölyeyi kullanacaklarını söyleyen Kocaman, “Yeni bir şeyler üretmek istedim. Tiyatro Kalemi’nin yürütücüsü Kamer Yıldız Ok ile konuştum. Sağ olsun, bana destek oldular. Ortak projeler üreteceğiz. ‘Groteks Gazino Monologları’, bu projelerden biri. Aynı zamanda ilk oyunumuz olacak” diye konuştu.  

İlk oyun: “Groteks Gazino Monologları”

Döneme, güncele ve ötekiye odaklanan oyunlar üzerinde çalışacaklarını vurgulayan Kocaman, ilk oyunlarının gazino kültürünü anlatacağını belirtti: “Her sezonda üretmeye devam edeceğiz. Groteks Gazino Monologları birden fazla yazarın buluştuğu bir oyun olacak. Farklı dönemlerdeki gazino kültürü ve gazinoların unutulan kahramanları, grotesk bir anlatımla ele alınacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.