Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin “Başka Bir Siyaset Okulu”nda düzenlediği Uluslararası Roman Toplantısı, sona erdi

Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Roman gençlerine yönelik Başka Bir Siyaset Okulu, bugün sona erdi. Başka Bir Siyaset Okulu’nun son gününde, Romanlar ile ilgili politika üreten uluslararası uzmanlar bir araya getirildi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi yapılan toplantıda bugün (31 Ekim) Başka Bir Siyaset Okulu’nun 2019 mezunlarından Nilay Karadeniz söz aldı ve Roman kadınlara İstanbul Sözleşmesi’ni anlattığı projesini tanıttı. 

Toplantının birinci oturumunda konuşan Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi Avrupa ve Uluslararası Hukuk Enstitüsü Bölümü Üyesi Walter Wolf, “Roman İçermesine Sektörel Yaklaşımlar” sunumunu yaptıktan sonra, Roman örgütlerinin sadece siyasetçilerle değil, devlet memurlarıyla da iyi ilişkiler içinde olması gerektiğini anlattı. 

Mesleki Eğitim ve Öğretim ve Sosyal İçerme Uzmanı, Sırbistan, Türkiye ve İsrail Operasyonları Departmanı Ülke Koordinatörü ve Avrupa Eğitim Vakfı üyesi  Lida Kita ise “Geçmişten Günümüze: Roman İçermesine Yönelik Politikalar” sunumunu yaptı. Kita konuşmasında, resmi ve yerel düzeyde Roman aktivistlerin daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Politika Uzmanı Mimoza Gavrani,  ERGO Network Politika ve Proje Koordinatörü Mustafa Jakupov, Roma Active Albania Direktörü Adriatik Hasantari, Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus,  Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Ertan Aksoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Başka Bir Siyaset Okulu Danışmanı Ulaş Bayraktar konuşma yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.