Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere 5 Kasım’da bir ay sürecek karantinaya giriyor – Derin Koçer ile söyleşi: “Boris Johnson hükümeti her zamanki gibi geç kaldı”

Koronavirüs salgınından ciddi şekilde etkilenen Avrupa ülkeleri yeni önlemler alıyor. Bugüne kadar 1 milyondan fazla koronavirüs vakası bildiren İngiltere’de, 46 bin 853 kişi koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkenin 5 Kasım’dan itibaren en az bir ay sürecek ikinci bir karantinada olacağını açıkladı. Bu kapsamda ülkede vatandaşlar sadece iş ve gıda alışverişi gibi sebeplerle evden dışarı çıkabilecek, gerekli olmayan bütün dükkanlar kapanacak, restoranlar sadece dışarıya hizmet verebilecek. Şimdilik bir ay olarak açıklanan karantina süresinin uzaması da sözkonusu.

Karantina kararı çarşamba günü (4 Kasım) parlamentoda oylanacak. Muhalefet partisinin de destek vereceğini açıkladığı önerinin parlamentodan geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer, hükümetin karantina kararını almakta geç kaldığını söyledi.

Medyascope’a konuşan Britanya siyaseti araştırmacısı Derin Koçer, Johnson hükümetinin “farklı örneklerde olduğu gibi yine hatalı bir karar verip, sonra geç de olsa rota değiştirdiğini” belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.