Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kendisi de maddi zorluk yaşayan Tatavla Sahne, sezon boyunca kapılarını sahnesi olmayan tiyatro ekiplerine açacak: “Kapımız, ihtiyacı olan bütün tiyatrolara açık”

Tatavla Sahne, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren tiyatro ekiplerine sahnesini, sezon boyunca her perşembe günü ücretsiz açıyor. Tatavla Sahne’nin destek kampanyasını Medyascope’a anlatan Tatavla Sahne Genel Koordinatörü Ertan Kılıç, “Bu yıl devlet desteği almamış ve Tatavla Sahne’de oynayacakları ay içinde başka bir sahnede kira vererek oynamamış tiyatrolara, kapımız ücretsiz olarak açık” dedi.

“Atölye Tatavla” adıyla 2013 yılında kurulan, 2014’te ise Cihangir’de “Tatavla Sahne” adıyla kendi sahnesini kuran ekip, altı sezondur seyircileriyle buluşuyor. Koronavirüs salgınının Türkiye’de hızla yayılmasıyla beraber diğer bütün tiyatrolar gibi Tatavla Sahne de bir süreliğine perdelerini kapatmak zorunda kaldı ve zor zamanlar geçirdi. Ekonomik olarak hâlâ zorlandıklarını anlatan Tatavla Sahne Genel Koordinatörü Ertan Kılıç, “Devlet desteğini alamadık ve bu süreçte kira ödemeye devam ettik. Bu nedenle sahnemizi açmak zorundaydık. Kanunda olan bütün önlemleri alarak sahnemizi açtık” dedi.

Tatavla Sahne sezon boyunca ihtiyacı olan tiyatro ekiplerini misafir edecek

Sahnesi olmayan tiyatro ekiplerine sezon boyunca sahnelerini ücretsiz açacakları kampanyayı anlatan Kılıç, şöyle devam etti: “Bundan iki hafta önce Devlet Tiyatroları, özel tiyatrolara sahnelerini açmaya karar verdi. Oradaki şartnamede şöyle iki ilginç başlık vardı: Sahneler, sahnesi olmayan ekiplere, ücretsiz değil parayla açılıyordu ve de gelen tiyatro ekiplerinden oyun metnini önceden göndermeleri isteniyordu. Bu şartlar bizim hoşumuza gitmedi. Buna bir karşı duruş olarak kampanyamızı başlattık. Devlet, destek olmadığı ve tiyatroların vergi affı ya da indirimi gibi makul taleplerini yerine getirmediği gibi, bunun üstüne kira ödemediği kendi sahnesinin kapılarını zor durumdaki özel tiyatrolara parayla açıyor.”

“Kapımız, ihtiyacı olan bütün tiyatrolara açık” 

Tatavla Sahne’nin de maddi açıdan zorlandığını anlatan Kılıç, sahnesi olmayan ve sahnesini kapatan tiyatroların çok kötü durumda olduğunu söyledi. Kılıç, sezon boyunca her perşembe günü, bu yıl devlet desteği almamış ve Tatavla Sahne’de oynayacakları ay içinde başka bir sahnede kira vererek oynamamış tiyatrolara ev sahipliği yapacaklarını aktardı. “Kapımız, ihtiyacı olan bütün tiyatrolara açık” diyen Kılıç, misafir edecekleri tiyatro ekiplerinin oyun metinlerini de hiçbir şekilde sormayacaklarını sözlerine ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.