Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Dört kişinin hayatını kaybettiği saldırı, Avusturyalılar’a toplumsal bir travma yaşattı” – Gazeteci Timur Aksak Viyana’dan aktardı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da pazartesi akşamı (2 Kasım), şehir merkezindeki sinagoğun yakınlarındaki altı farklı noktada silahlı saldırılar düzenlendi. Saldırganla birlikte toplam beş kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı saldırıların ardından polis, Viyana’da yaşayanlara evlerinden çıkmamaları, toplu taşıma kullanmamaları çağrısı yaptı. Gazeteci Timur Aksak, Viyana’dan Medyascope’a bağlanıp son gelişmeleri aktardı. Aksak, IŞİD bağlantılı olduğu belirtilen saldırganın Avusturya halkına “toplumsal bir travma yaşattığını” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.