Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Merkez Bankası: Bir kuzu daha gitti, yenisi geldi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınıp yerine eski bakanlardan Naci Ağbal’ın atanmasını değerlendirdi.

“(Eski Merkez Bankası Başkanı) Murat Çetinkaya, ekonomide Erdoğan ve Albayrak yönetiminin enflasyonun sebebi olarak gösterdiği faizi istendiği kadar düşürmediği için gitmiş, yerine Uysal atanmıştı. Uysal görevi devraldığında 21,25 olan Merkez Bankası gecelik borçlanma faizi, bugün 11.75. Enflasyon oranı Uysal’ın faizleri düşürmesini takip eden iki ayda yüzde 15,01’den 8,55’e düşmüş ama -o arada TÜİK yönetiminin ve enflasyon hesaplama yönteminin değiştirilmesine rağmen şu anda resmi rakamlarla 11,89’a çıkmış durumda. Dolar kurunu suni olarak düşük tutmak için devlet kaynaklarından harcanan milyarlarca dolara rağmen, Uysal’ın görevi devraldığı gün 1 ABD Doları 5,7 lirayken, bugün 8,5 lira.
Kurt hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı işsizlikse eğer, kurt yerinde. Kurt yerinde ama kuzu değişiyor
” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.