Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde anılıyor: Ankara’dan izlenimler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde büyük kalabalıklar tarafından anıldı. Ankara’da saat 09.05’te insanlar bulundukları yerde bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken her zamanki gibi kornalar ve sirenler çaldı.

Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’e ilk ziyaret cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanları, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkânının katılımıyla yapıldı. 

Devlet erkânı ayrıldıktan sonra Anıtkabir sivil vatandaşların ziyaretine açıldı. Salgın nedeniyle önceki yıllara göre daha az vatandaş bulunsa da onbinlerce kişi Anıtkabir’i ziyaret etti. Bazı vatandaşlar kapalı alanlara girmeyip avluda bulunmayı tercih ederken isteyen vatandaşlar mozoleye çiçek bıraktı.

Anıtkabir saat 16.00’ya kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.