Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde anılıyor: Dolmabahçe’den izlenimler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıldönümünde, hayata gözlerini yumduğu İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen anma etkinliklerinde halkın yoğun katılımıyla anıldı. Çok sayıda vatandaş, Atatürk resimlerinin sergilendiği Çırağan Caddesi’ni Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle doldurdu. Saat 9’u 5 geçtiğinde ise her 10 Kasım’da olduğu gibi hayat durdu, sirenler eşliğinde Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Medyascope muhabirleri Ali Macit ve Fazıl Alp Akiş, anma etkinlikleri için Dolmabahçe’de bulunan vatandaşlarla konuştu.

Kamera & Kurgu: Ali Macit

Medyascope’a konuşan vatandaşlar, Atatürk’ü hüzün ve özlemle andıklarını söyleyerek “Her şeyimizi ona borçluyuz” dedi. Atatürk’ü anmak için Dolmabahçe’ye kalabalık bir grupla gelen Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsay ise “Buradaki mesajımız, bizden sonra gelecek nesillere Atatürk sevgisini aşılayabilmektir. Burada olmaktan hem hüzün hem de gurur duyuyoruz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.