Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir depreminin ardından “sanat ile iyileşmek”: 28 sanatçı depremzedeler için Art Quake sergisinde buluşuyor

İzmir‘de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen ve 116 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından farklı dayanışma ağları kuruluyor. Bu dayanışma ağlarından biri de “Art Quake: Sanat ile iyileşme” isimli sanat sergisi. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan GAMA isimli galeride 14-19 Kasım günleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan sergide İzmir depreminden ilham alan sanat eserleri sergilendi. 28 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen serginin gelirleri İzmir’deki depremzedelere bağışlanacak.

Serginin organizatörlerinden Serdar MJK Tepe, Medyascope muhabiri Alp Akiş’e verdiği röportajda serginin çok kısa zamanda organize edildiğini ve herkesin elini taşın altına koyduğunu söyledi. Tepe, sergi sayesinde oluşan dayanışma ağının devam edeceğini ve yardım amaçlı sergiler düzenlemeye devam etmek istediklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.