Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Merkez sağda yer alacak bir Kürt partisi için çalışma yürütülüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) siyaset yapan bazı isimlerin yer aldığı bir grubun, merkez sağda yer alacak bir Kürt partisi kurma hazırlığı yaptığı öğrenildi. Grubun, çalışmalarını önümüzdeki yılın ortalarında tamamlayıp kamuoyuna açıklamaları bekleniyor.

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın edindiği bilgilere göre, mevcut partileri “sistem partisi” olarak gören, HDP’den ve yeni kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Gelecek Partisi’nden umduğunu bulamayan bir grup siyasetçi, yeni bir Kürt partisi kurmak için çalışıyor.

Parti kurmaya hazırlanan grupta Kürdistan İslami Hareketi’nden (Azadi Hareketi) ayrılan ve bir dönem HDP’nin “Kürt ittifakı” kapsamında Van milletvekilliği yapan Adem Geveri ile eski Mazlum-Der Şanlıurfa şube başkanı ve AKP’den milletvekili aday adayı avukat Şeyhmus Ülek bulunuyor.

Adem Geveri

Diyarbakır’da bir araya gelen grup, siyasi tutumlarına ilişkin bir belge hazırladı. Belgeyi toplantılarla tartışmaya açmak isteyen grup, salgın kısıtlamaları nedeniyle henüz bu tasarısını hayata geçiremedi.

Merkez sağda yer almayı hedefleyen yeni partinin kurulup kurulmayacağı, yapılacak toplantılardan sonra kesinleşecek. Tartışmalar sonrası bir mutabakata varılması halinde yeni partinin kuruluşunun 2021 yılı ortasına doğru ilan edilmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.