Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Satranç olimpiyatları bu yıl çevrimiçi ve tüm engel gruplarından sporcularla başladı — FIDE Engelliler Komisyonu üyesi Seçkin Serpil ile söyleşi

Dünya Satranç Federasyonu‘nun (FIDE) düzenlediği Satranç Olimpiyatları bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi yapılıyor. 20 Kasım’da başlayan ve 3 Aralık’a kadar sürecek turnuvalar, ilk defa bu yıl tüm engelli kategorilerinden sporcuların katılımına açık. Türkiye’den dört takımın yarıştığı turnuvada 396’sı oyuncu olmak üzere toplam 557 kişi yer alıyor.

FIDE Engelliler Komisyonu Üyesi Seçkin Serpil, Medyascope’a bu yılki olimpiyatların önemini, salgın günlerinde satranca olan ilginin artışını ve engelli bireyler için satrancın neden önemli olduğunu değerlendirdi. 12 yıl profesyonel satranç oynayan Serpil, engelsiz.tsf.org.tr üzerinden erişilebilen “12 Adımda Satranç Öğreniyorum” ve altı dile çevrilen “Görme Engelliler İçin Eğitim Metodolojisi” kitaplarını da anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.