Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kadına yönelik erkek şiddetinin sonlanması için kamu otoritesi sorumluluğunu yerine getirmeli, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Koruma Kanunu’nu uygulamalıdır” – Fidan Ataselim ile söyleşi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” sebebiyle konuk olduğu Medyascope özel yayınında, Türkiye’de kadına yönelik erkek şiddetinin, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin son bulması için yapılması gerekenleri anlattı.

Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtlayan Fidan Ataselim, “Toplumda kadına yönelik şiddete bakışın ve bu durumu ele alışın değişiyor olması, örgütlü mücadelemizin bir sonucu” dedi. Ataselim ayrıca, İstanbul Sözleşmesi‘nin uygulanması gerektiğine vurgu yaptı: “Kadına yönelik erkek şiddetinin sonlanması için kamu otoritesi sorumluluğunu yerine getirmeli, İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Koruma Kanunu’nu uygulamalıdır”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.