Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için İstanbul’da iki ayrı anma töreni düzenlendi

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bugün (8 Aralık) İstanbul’da iki ayrı anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü’nde işyeri hekimi olarak çalışırken hayatını kaybeden Ümit Erdem’in anma töreni İBB Şehzadebaşı Tıp Merkezi’nde düzenlenirken acil servis doktoru Adnan Çetin, çalıştığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin önünde anıldı.

Sağlık çalışanlarının iki talebi

Doktor Ümit Erdem’in Şehzadebaşı Tıp Merkezi’ndeki anmasında konuşan İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, koronavirüsün sağlık çalışanları için “meslek hastalığı” olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Saip konuşmasında ayrıca salgının gidişatını değiştirmek için “tam kapanma” uygulanmasının gerekli olduğunu, iki haftadan uzun sürecek bir tam kapanmanın sağlık sistemindeki yükü hafifletmek açısından da mecburi olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: “Salgın yönetilemiyor, tam kapanma gerekli”

Ümit Erdem’in anma etkinliğine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında, salgının yönetilemediğini ve sağlık çalışanlarının “tam kapanma” talebinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Hiçbir belediye başkanı şehir kapansın istemez ancak salgında gelinen noktada bu bir gereklilik” dedi ve devletin kapanmadan etkilenecek kişilere maddi-manevi destekte bulunması gerektiğini belirtti.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına polis ve özel güvenlik engeli

Günün ikinci anma töreni Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde acil servis doktoruyken koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Adnan Çetin için çalıştığı hastanenin önünde düzenlendi. Özel güvenlik ve polis, hastane önünde açıklama yapmak için toplanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) temsilcilerinin açmak istediği pankarta engel oldu. Basın mensupları anma etkinliğinin düzenleneceği alana sokulmazken polis ve hastanenin özel güvenlik ekipleri, hastane önünde toplanan kalabalığa müdahalede bulundu.

“Doktorlarını koruyamayanlar doktorlarının anılmasından rahatsız oldu”

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin önünde yaşananlar için “Doktorlarını koruyamayanlar doktorlarının anılmasından rahatsız oldu, bir pankarttan bile korktular” dedi. Meslektaşlarını anmalarını kimsenin engelleyemeyeceğini belirten Öztürk, “Koskoca arazi kamu-özel ortaklığı adı altında bir şirkete peşkeş çekilmiş durumda. O yüzden buraya ‘tesis’ diyorlar ama burası kamu hastanesi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.