Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rabia Kaçmaz’a cinsel saldırıda bulunup öldürmeye teşebbüs eden Emre Çiçek savunmasında “İstesem öldürürdüm, asıl mağdur benim” dedi, 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz’ı cinsel saldırıda bulunup, öldürmeye çalışan Emre Çiçek’in yargılandığı davada bugün karar çıktı. İstanbul Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dokuzuncu celsesinde, tutuklu yargılanan Emre Çiçek “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmeye kalkışma, cinsel saldırı ve cinsel amaçla hürriyet kısıtlama” suçlarından toplam 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay gecesi Çiçek’e yardımcı olan ve tutuksuz yargılanan Yunus Kıldır ise “kişi hürriyetini kısıtlama suçuna iştirakten” sekiz yıl ceza aldı. Rabia Kaçmaz ve avukatları kararı sevinçle karşıladı, “Kadın mücadelesi için önemli bir emsal karar” dedi.

İstanbul’un Avcılar ilçesinde 5 Şubat 2019 tarihinde kendisinden ayrılmak isteyen Rabia Kaçmaz‘ı cinsel saldırıda bulunup öldürmeye çalışan Emre Çiçek’in yargılandığı davanın karar duruşması bugün (11 Aralık) yapıldı. Duruşmada, Rabia Kaçmaz’ı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Büşra Öztürk, AHBAP Platformu avukatı Betül Öztulum, avukat Diren Cevahir Şen ve avukat Dilcen Kaya temsil etti. Davacı Kaçmaz, duruşmaya İstanbul Silivri Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan sanık Emre Çiçek ve avukatı Engin Cem‘in savunmaları sırasında kullandıkları suçlayıcı ifadeler üzerine fenalaştı. Duruşma sonrası konuşan Kaçmaz, “İçime bir nebze olsun su serpildi, mutluyum. Bu gece uyuyacağım” dedi.

26 yaşındaki Rabia Kaçmaz, iki yıldır görüştüğü ve son haftalarda birçok kez tartıştığı Emre Çiçek ile 5 Şubat 2019 tarihinde buluştu. Çalıştığı tekstil fabrikasına götürdüğü Kaçmaz’a fiziksel ve cinsel şiddet uygulayan Çiçek, falçatayla Kaçmaz’ı boğazı dahil birçok yerinden yaraladı. Yaptığı işkencenin ardından Kaçmaz’a “Seni burada öldürürüm ama zamanım yok, o konuda çok şanslısın” diyen Çiçek, öldüğünü düşündüğü Kaçmaz’ı, arkadaşı Yunus Kıldır’ın yardımıyla bir çuvala koyarak, bataklık kenarına bıraktı.

27 Nisan 2020 tarihli bilirkişi raporunda, Kaçmaz’ın vücudunda “hayati tehlikeye neden olacak nitelikte” 27 farklı yaraya, yüzünde görünebilir ve kalıcı izlere, ses tellerinde kalıcı incinme ve “travma sonrası stres bozukluğu tanısına uyan ruhsal travma bulgularına” rastlandığı belirtildi.

Çiçek ve avukatının savunması tepki çekti

Sanık Emre Çiçek, SEGBİS üzerinden katıldığı duruşmanın ilk dakikalarında Kaçmaz’ın avukatının sözünü kesti. Söz sırası kendine geldiğinde ise cinsel saldırı suçlamasını “Zaten iki buçuk yıllık ilişki içindeydim, gerek yoktu” diyerek reddetti. Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçlamalarını da reddeden Çiçek, “Öldürmek istesem öldürürdüm. Burada asıl mağdur olan benim” dedi. Çiçek, savunması sırasında Rabia Kaçmaz’a ithamlarda bulununca Kaçmaz sinir krizi geçirdi ve duruşmaya ara verildi.

Sanığın avukatı Engin Cem ise müvekkilini “canavarca his beslemediği” sözleriyle savunup, “Canavarca hissi olsa, Kaçmaz’ın yaralarından bir parça koparıp yerdi” diye konuştu. Bu sırada elleriyle yemek yeme hareketi yapan avukata, Rabia Kaçmaz ve ailesi tepki gösterdi. Kaçmaz’ın avukatlarının talebi üzerine sanığın avukatının ifadeleri mahkeme tutanağına geçirildi.

“İçimize su serpildi”

Karar sonrası açıklama yapan avukatlar, sanık Çiçek’in ve avukatının duruşmadaki tavırlarına ve sözlerine dikkat çekti. Verilen karar hakkında “buruk bir mutluluk” duyduklarını söyleyen avukatlar, özellikle sanık Yunus Kıldır’a “suça iştirakten” verilen sekiz yıl hapis cezasının emsal niteliği taşıdığını vurguladı.

Rabia Kaçmaz “Dava süresince beni yalnız bırakmayan avukatlarıma ve AHBAP derneğine teşekkür ediyorum” derken Kaçmaz’ın babası Şeref Kaçmaz, karar sonrası Medyascope’a verdiği röportajda “Her davada böyle bir karar çıksa bu kadar kadına şiddet olmaz. Temennim, bu caydırıcı olsun” diye konuştu. Anne Nur Hayat Kaçmaz da “Verilen karardan çok mutluyuz, içimize su serpildi, avukatlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.