Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhtarlar İstanbul’un en riskli mahallelerini anlatıyor (9) – Küçükçekmece Söğütlüçeşme Mahallesi: “Akrabalık ilişkileri kuvvetli, insanlar birbirinden kopamıyor”

Haber: Hande Sena Kandemir & Ali Macit

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıkladığı ve 4 Aralık Cuma akşamından itibaren uygulamaya konulan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları İstanbul’un bazı mahallelerinde olumlu etkisini gösterse de İstanbul Kırılganlık Haritası ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamalarında birçok mahalle hâlâ risk altında görünüyor.

Küçükçekmece ilçesinin 33 bin 458 nüfuslu Söğütlüçeşme Mahallesi de risk altındaki mahallelerden biri. Muhtar Turgut Maden ile mahallede salgının seyrini ve virüse karşı alınan önlemleri konuştuk. Maden, mahallenin riskli görünmesinin sebebini halkın bulaş konusunda bilinçsiz olmasına bağladı.

“Akrabalık ilişkileri birbirinden kopmayı zorlaştırıyor”

Vakaların artış nedenini, mahallenin Anadolu’dan sürekli göç alması ve akrabalık ilişkileri güçlü kişilerin bir arada yaşaması olarak açıklayan Maden, “Anadolu’dan çok göç alıyoruz. Anadolu kültüründeki kuvvetli akrabalık ilişkileri insanların birbirinden kopmasını zorlaştırıyor. Dolayısıyla da virüs haneler arasında hızlı yayılıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.