Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jeffrey Epstein’a yöneltilen suçlamalarda ismi geçen model ajansı yöneticisi Jean-Luc Brunel, Fransa’da gözaltına alındı

Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlamaları sebebiyle tutulduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’nde 2019 yılında ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Fransa vatandaşı ve eski model ajansı yöneticisi Jean-Luc Brunel, Fransız yetkililer tarafından Paris’te havalimanında gözaltına alındı.

Fransız savcılar, perşembe günü (17 Aralık) yaptıkları açıklamada, 2019 yılında hayatını kaybeden Jeffrey Epstein’ın eski iş ortağı olan Jean-Luc Brunel’in Paris yakınlarındaki Roissy-Charles de Gaulle Havaalanı’nda, çocuklara yönelik cinsel saldırı ile ilgili bir soruşturmanın şüphelisi olarak gözaltına alındığını duyurdu. 

Brunel çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlamalarının yanında birlikte çalıştığı bazı modeller tarafından da suçlanırken yetkililer, eski model ajansı yöneticisinin bu suçlamalarla ilgili olarak da sorgulanıp sorgulanmayacağını açıklamadı. Fransa’daki soruşturmanın henüz ön aşamada olduğu ve şu an resmi herhangi bir suçlama yapılmadığı belirtildi. Gözaltı işleminin ardından yetkililerin, Brunel’in avukatı Corinne Dreyfus-Schmidt’e ulaşamadığı öğrenildi. Brunel, serbest bırakılmadan veya resmi soruşturma altına alınmadan önce suçlamalara bağlı olarak en fazla 96 saat sorguda tutulabilecek. 

Jean-Luc Brunel

Brunel, 2015 yılında The Guardian’a yaptığı bir açıklamada, Epstein’a yöneltilen suçlamaları “doğrudan ya da dolaylı olarak” kabul etmediğini söylemişti. 

Brunel, kariyerine Fransa’daki bir modellik ajansında başladı, daha sonra da Karin Models’in başkanı oldu ve MC2 Model Management’ı kurdu. Kariyerini Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sürdüren Brunel, burada Epstein ile tanıştı ve arkadaş oldu.

Epstein’a dava açan isimlerden biri olan Virginia Roberts Guiffre’nin, New York’taki bir federal mahkemede yaptığı açıklamalara göre Brunel, 18 yaşın altında olan çok sayıda genç kıza modellik işleri sunacağını ve onları ABD’ye getirerek Epstein başta olmak üzere bazı arkadaşları ile tanıştıracağını söylemişti.

Mahkeme kayıtlarına göre, Epstein’ın Florida’daki malikanesinde bulunan bir not defterine yazılan telefon görüşmelerdeki mesajlar, Brunel’in Epstein ile gizli bir şekilde reşit olmayan kızlar hakkında konuştuğunu kanıtlıyordu. Örneğin 2005 yılında “Jean Luc’tan Jeffrey için” başlığıyla gönderilen bir mesajda “Size Rusça konuşmayı öğretecek bir öğretmen var. 28 yaşında ve sarışın değil. Dersler ücretsiz ve ararsanız bugün ilkini alabilirsiniz” deniliyordu.

Brunel hakkındaki iddialar bununla da sınırlı değil. Eski model ajansı yöneticisi 1988 yılında, bir grup mankene uygunsuz muamelede bulunduğu gerekçesi ile de suçlanmıştı. 

Jeffrey Epstein

1991 yılında, Paris’te kendisine uyuşturucu madde verdiğini ve tecavüz ettiğini öne sürerek Brunel’i suçlayan eski Hollandalı model Thysia Huisman, Brunel’in tutuklanmasını sevinç gözyaşları ile karşıladığını söyledi. Huisman, “Sonunda davada bir hareket olmasına çok sevindim. Onu Eylül 2019’da polise ihbar ettim ve davamın zamanaşımına uğradığını biliyordum. Ancak bu ihbarın diğer kadınları da motive edeceğini ummuştum” dedi.

Huisman ile birlikte Brunel’i cinsel saldırı ve istismar ile suçlayan üç kadını daha temsil eden avukat Anne-Claire Lejeune de Brunel’in tutuklanmasının çok iyi bir adım olduğunu ve adaletin yerini bulacağını umduklarını söyledi.

Fransız yasalarına göre, ceza mahkemelerinin geniş soruşturma yetkileri bulunuyor ve mahkemelere sanıkları resmi soruşturma altına alma hakkı tanınıyor. Bununla birlikte, eğer ön soruşturmalar bu aşamaya ulaşamaz ve savcılar suça dair kesin kanıtları ortaya çıkartamazsa davalar düşürülebiliyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.