Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sayıştay raporu: İstanbul’daki taksilerin çoğu kayıtlı değil, plakaların süresiz olarak verilmesi yanlış

Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili hazırladığı raporda İstanbul’daki taksilerin çoğunun kayıtlı olmadığı ortaya çıktı, taksi ve dolmuş plakalarının süreli ve ihaleyle verilmesi gerektiği belirtildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeni taksi teklifi, üç kez UKOME’de reddedilmişti.

İBB, İstanbul’a altı bin yeni taksi plakası kazandırılmasına ilişkin teklifte bulunmuş ancak Ulaşım Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (UKOME) toplantısında bu teklif üç kez reddedilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da son karar sonrası “Bu talimatı halkın vicdanına havale ediyorum” demişti.

Sayıştay raporunda ise İstanbul’daki taksilerle ilgili çarpıcı bilgiler paylaşıldı. TÜİK’e göre İstanbul’un nüfusu 16 milyonu buldu ve belediyenin verilerine göre gün içinde ortalama 1 milyon 334 bin 884 kişi ticari taksilerle yolculuk yapıyor.

11 bin 530 taksi kayıtlı değil

Raporda yer alan bilgilere göre ise İstanbul’da ticari taksilerin çoğu Taksi Yönetim Merkezi’ne kayıtlı değil. Mevzuata göre tüm taksilerin sisteme kaydedilmesi zorunlu. 2019’un sonu itibariyle İstanbul’daki 17 bin 395 taksinin sadece 5 bin 865’i kayıtlı, geri kalan 11 bin 530 taksi ise sisteme kaydedilmiş değil. Emniyet Genel Müdürlüğü, Ocak 2020’de bazı araçların gerekli şartları sağlamadığına karar verdi ve taksilerin kaydedilmesi için 31 Aralık 2020’ye kadar süre verildi.

Raporda ayrıca geçmiş dönemlerde tahsis edilen ve şu anda da kullanılan taksi ve dolmuş plakalarının süresiz bir hak olarak verilmesi mevzuata aykırı bulundu. Bununla birlikte söz konusu 17 bin 395 taksi ve 6 bin 460 dolmuşun plaka sahiplerinden yıllık olarak alınan tahsis belgesi bedeli ve yıllık kira bedeli de de alınmadı. 

Süresiz tanınan hak kanuna aykırı

İstanbul İl Trafik Komisyonu tarafından verilen taksi ve dolmuş plakalarında herhangi bir süre belirtilmemesine rağmen 5393 sayılı kanunun 15. maddesine göre imtiyaz olarak verilen hakların dahi maksimum süresinin 49 yıl olduğu vurgulandı. Taksi ve dolmuşla yolcu taşıma faaliyetinde bulunulması için belirlenen plakalara izin ve ruhsat verilmesi de yine aynı kanuna göre yapılıyor. Raporda, kiralama, ruhsat işlemlerinin ihaleyle yapılması gerektiği belirtiliyor. 

Taksiler gibi minibüslerde de durum aynı. 2019 yıl sonu itibariyle 348 ticari minibüsün de çalışma izin belgesi ve ruhsatı bulunmuyor.

Eyüpsultan Belediyesi, İBB’ye ait taşınmazı kiraladı

İBB ile ilgili raporda taksi ve dolmuşların ruhsatsız olmasının yanı sıra İBB’ye ait bazı taşınmazların Eyüpsultan Belediyesi tarafından kiraya verildiği de tespit edildi. Başak Oto Sanayi Sitesi’nde, Piyer Loti tepesinde yer alan parseller de dahil olmak üzere 72 adet taşınmazın işgal edildiği, İBB tarafından tahsil edilmesi gereken tazminat bedellerinin Eyüpsultan Belediyesi tarafından alındığı, bir taşınmazın ise Eyüpsultan Belediyesi tarafından üçüncü kişilere kira sözleşmesi karşılığında verildiği tespit edildi.

İlçe belediyeleri tarafından alınan Çevre ve Temizlik Vergisi’ne ilişkin gecikme zammının yüzde 20’sinin de İBB’ye aktarılmadığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.