Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, YouTube’un Türkiye’de temsilcilik açma kararını değerlendirdi: “YouTube, Türkiye’nin erişime yasakladığı videoları tamamen kaldırmak zorunda kalacak”

Temmuz ayında TBMM’den geçen yeni internet yasasına uyum sağlamak adına Türkiye’de temsilcilik açma kararı alan ilk teknoloji devi YouTube oldu. YouTube’un bu kararının anlamını Prof. Dr. Yaman Akdeniz ile konuştuk. Yeni internet yasasına uyum sağlayan şirketlerin içeriklerini kaldırmak zorunda kalacağını belirten Akdeniz, “YouTube, Türkiye’nin erişime yasakladığı videoları sitesinden tamamen kaldırmak zorunda kalacak” dedi. 

Akdeniz, bu sebeple Türkiye’de temsilcilik açmaya sıcak bakmayan şirketlerin ise yeni yasa kapsamında, para cezası olarak başlayıp internet bantını daraltarak platformu kullanışsız hale getiren cezalarla karşılaşacağını hatırlattı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İfade Özgürlüğü Derneği ve Article 19, YouTube’un temsilcilik açma kararının Türkiye’deki ifade özgürlüğünü azalatacağını belirtip, YouTube’u kararını gözden geçirmeye davet etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.