Burçin Tetik’in dokuz öyküden oluşan kitabı Annemin Kaburgası, İletişim Yayınları’ndan çıktı. Kitapta, cinsiyet uyum sürecindeki insanlar, trans erkekler, annesine açılamayan lezbiyen kadınlar, kuir çocuklar ve gurbetçi aileler anlatılıyor. Yazar Burçin Tetik yazma serüvenini ve kitabında ele aldığı konuları Medyascope’a değerlendirdi.
Tetk, ele aldığı konuların aslında hayatın en normal konuları olduğunu dile getirdi: “Cis hetero erkekler değil de cis kadınların, trans kadınların, lezbiyen ve biseksüel kadınların ya da bir kimlik etiketi yapıştıramadığımız insanların öyküleri var. Gerçek şu ki biz zaten böyle bir dünyada yaşıyoruz. Her ne kadar bize tersini inandırmaya çalışsalar da biz hep bir aradayız.”
LGBTİ+ kişiler için ailenin biraz savaş alanı gibi bir yer olduğunu söyleyen Tetik, “Siz feminen bir oğlan çocuğuysanız, erkek atanmış bir çocuksanız ya da çok feminen olmayan bir kız çocuğuysanız bunların bazı getirileri var. Bunun içinde doğuyoruz, bunun içinde büyüyoruz, o yüzden bunların bizi şekillendirdiğini de düşünüyorum” diye ekledi.
Görünmez yüklerin sürekli bazı kimliklerin omuzlarında olduğunu anlatan Tetik, “Kitapta anlatılan duygular kimseye o kadar yabancı şeyler değil” dedi.