Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile söyleşi: “DEVA ve Gelecek Türkiye’ye yeni bir siyaset sunmuyor, İYİ Parti ise merkezin sağında konumlanmayı başardı”

Türkiye siyasetinde bir süredir ait olduğu partiden ayrılarak yeni parti kuran üç lider ve partilerinin geleceği konuşuluyor. Bu partiler Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) ayrılan Ali Babacan‘ın 9 Mart 2020 tarihinde kurduğu DEVA Partisi, yine AKP’den ayrılan Ahmet Davutoğlu‘nun 12 Aralık 2019 tarihinde kurduğu Gelecek Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ayrılan Meral Akşener‘in 25 Ekim 2017 tarihinde kurduğu İYİ Parti.

Türkiye siyasetine yeni bir soluk getirmek iddiasıyla yola çıkan bu partiler yeni mi yoksa eskinin devamı mı? Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu‘na sorduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.