Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin aşılarının ilk partisi Türkiye’ye geldi, aşılamanın ocak ayında başlaması planlanıyor

Çin’den sipariş edilen koronavirüs aşısının ilk partisini taşıyan uçak, saat 05.44’te Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Uçağın Ankara’ya inişi ile aşıların bulunduğu konteynerler, uçaktan alınarak depolara taşındı. 17 konteynerde 3 milyon doz aşı bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların geldiğini Twitter hesabından duyurdu ve “14 gün sürecek testler hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzda başlayacak” bilgisini paylaştı.

Koca, “aracı firma” tartışmasına da Twitter’dan cevap verdi. Çin’den gönderilen paketlerin üzerinde ismi görünen Keymen firmasının aşıyı üreten Sinovac’ın dağıtıcısı olduğunu söyleyen Koca, “Tüm görüşmeler doğrudan üretici şirketlerle yapılmaktadır” dedi

Türkiye, Çinli Sinovac şirketinin “CoronaVac” aşısından 50 milyon doz satın almıştı. Bakan Koca, Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıdan da 4,5 milyon doz geleceğini açıklamıştı.

Türkiye’de aşılamanın ocak ayı içinde başlaması bekleniyor. Aşılamada öncelik sağlık çalışanlarında olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.