Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir günde, üç kadın öldürüldü – Kadınlar “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” demek için Kadıköy’de buluştu

Türkiye’de 29 Aralık günü en az üç kadın erkekler tarafından katledildi. İstanbul’da yaşayan öğretim görevlisi Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız isimli bir erkek tarafından, Malatya’da yaşayan Selda Taş, evli olduğu Mehmet Taş tarafından, Gaziantep’te yaşayan Vesile Dönmez ise oğlu Uğur Dönmez tarafından öldürüldü.

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısı üzerine kadınlar, 30 Aralık akşamı İstanbul Kadıköy’de bulunan Eminönü İskelesi önünde buluştu, “Katledilen kadınlar isyanımızdır” dedi. Polisin geniş önlem aldığı eylemde okunan basın açıklamasında, “Katiller bazen baba bazen oğul bazen eski sevgili sıfatını taşırken esas katillerin kadını koruyamayan devlet ve yargı olduğunu çok iyi biliyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.