Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddetine uğrayan kadınlar anlatıyor (13): “Uzaklaştırma kararı varken evime zorla girip bana şiddet uyguladı, mahkeme beraat kararı verdi”

Gaziantep’ten İstanbul’a çalışmak için yaklaşık iki yıl önce gelen 19 yaşındaki İrem Ünal, arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı 33 yaşındaki H.E. isimli erkek ile yaklaşık altı ay önce ilişki yaşamaya başladı. H.E.’nin kız arkadaşı olduğunu iddia eden bir kadının, İrem Ünal’a mesaj atıp ilişkisini bitirmesini istemesinden sonra Ünal, H.E.’den şiddet görmeye başladı. H.E.’den ayrılıp uzaklaştırma kararı alan Ünal, H.E.’nin karara rağmen evine zorla girip, kendisine şiddet uygulamaya devam ettiğini söyledi. İrem Ünal, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. 

İrem Ünal, yaklaşık yaklaşık iki yıl önce Gaziantep’ten ayrılıp çalışmak için İstanbul’a yerleşti. İstanbul’a taşındıktan sonra ilk başlarda hayatının güzel gittiğini anlatan İrem Ünal, “2019 Nisan ayında bir arkadaşım aracılığıyla H.E. ile tanıştım. Yaklaşık altı ay önce ilişki yaşamaya başladık. Aslında ilk tanıştığımızda kafamda onunla ilgili şüpheler ve tereddütler vardı ama konduramadım” dedi. 

Başlarda ilişkilerinde bir sorun olmadığını dile getiren Ünal, “Bir gün bana bir kadın mesaj attı ve H.E. ile sevgili olduklarını, bir çocuklarının olduğunu yazdı. Ayrılmamı istedi. Ben bunların hiçbirini bilmiyordum, ilişkimi hemen bitirdim” dedi. Bu olaydan sonra H.E.’nin kendisine şiddet uygulamaya başladığını dile getiren Ünal, yaşadıkları şu cümlelerle anlattı: “Bana ‘Sen onunla nasıl konuşursun’, ‘Nasıl benimle ilişkin olduğunu söylersin, inkar etmeliydin’ diyordu. Sevgilisine ‘Bizim ilişkimiz yok sadece takılıyoruz’ demeliymişim. Ben ilişkimiz olduğunu söylemiştim.”

“Çocuk aldırdığımı öğrendikten sonra beni her gün dövmeye başladı”

H.E. isimli erkekten ayrıldıktan sonra hamile olduğunu öğrenen Ünal, “Böyle yalancı bir adamın çocuğunu doğurmak istemedim ve aldırdım. Çocuk aldırdığımı öğrendikten sonra beni her gün dövmeye başladı” diye devam etti. Temmuz 2020’de darp raporu alıp H.E.’den şikayetçi olduğunu anlatan Ünal, H.E.’nin ifadesinin alınıp serbest bırakıldığını ve bir hafta sonra H.E. hakkında bir ay uzaklaştırma kararı çıkarıldığını söyledi. 

H.E., Beyoğlu’ndaki esnaflardan haraç kesiyor, bu nedenle çevresi çok geniş ve saygı görüyor”

“Ben artık sürekli darp ediliyordum” diyen Ünal, şöyle devam etti: “Öğrendiğim kadarıyla bu adamın savcılıkta 30’dan fazla dosyası varmış. Şiddet iyice arttı, ‘Benim çocuğumu benden habersiz nasıl aldırırsın?’ diyordu. Uzaklaştırma kararım vardı buna rağmen evime zorla girip bana yine şiddet uyguladı. Tekrar şikayetçi oldum dava açıldı.”

Şiddet ve ölüm tehditlerinden sonra H.E.’nin çevresindeki kişilere ulaştığını anlatan Ünal, “Ağabeyi dediği bir arkadaşına ulaştım. Yardım istedim. H.E. onun sözünü dinler diye düşündüm. Kime ulaştıysam bana ‘Biz karışmayız, kendi başının çaresine bak’ dediler.” H.E.’nin, Beyoğlu’ndaki esnaflardan haraç kestiğini iddia eden Ünal, H.E.’nin, çevresinin kalabalık olduğunu ve hayli saygı gördüğü ekledi.

“Evime zorla giriyor. Korkuyorum, can güvenliğim yok”

11 Kasım’da görülen davada H.E.’nin beraat ettiğini söyleyen Ünal, “Ve ben daha sonra yine şiddet gördüm. Korkuyorum, can güvenliğim yok. Bu adam benim evime zorla girip bana şiddet uyguluyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Bu adamın giremeyeceği hiçbir yer yok. Evime zorla girdiğini karakolda da anlattım ama pek bir etkisi olmamış belli ki” diye konuştu.

Yargı sürecinin tarafsızlığıyla ilgili endişeleri olduğunu ifade eden Ünal, “Davadan sonra farkettim ki H.E. davamıza bakan hakimin kuzeniyle sosyal medya hesabından takipleşiyor. Mahkemeden sonra bana ‘Bak gördün mü mahkeme de beni haklı buldu’ dedi. Ben bu adamın dışarıda serbestçe dolaşmasını istemiyorum. Ben çok korkuyorum. Evde artık yalnız kalamıyorum” dedi. Üç-dört gün önce H.E.’den yeniden şikayetçi olduğunu dile getiren Ünal, “Yine ifadesini alıp serbest bırakmışlar. Her gün kadınlar öldürülüyor. Uzaklaştırma kararı varken bile bana şiddet uygulayan bir adamdan bahsediyoruz. Bu adam polisten, savcıdan, kimseden korkmuyor. Sesimi duyun” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.