Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SMA hastası Yiğit’in babası Fikri Tezcan ile söyleşi: “Bizler kampanyaları 10 – 20 liralarla yürütüyoruz, bu ülkede zekat, sadaka vermek kirli kampanya mı?”

Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası bebeklerin ailelerinin, çocuklarının tedavisi için başlattıkları destek kampanyaları valilik iznine bağlandı. Bunun üzerine sosyal medyada pek çok  kişi, Milli Piyango tarafından satılmayan ve ikramiye çıkan üç çeyrek biletin 75 milyon liralık tutarının Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeyip, hasta çocukların tedavisi için kullanılmasını talep etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medyada başlatılan kampanyanın ardından açıklama yaptı ve “SMA’lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir” dedi. SMA hastası Yiğit’in babası Fikri Tezcan, Bakan Koca’nın yaptığı açıklamayı ve Yiğit’in sağlık durumunu Medyascope’a değerlendirdi.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “kirli” dediği kampanyaları kendilerinin yürüttüğünü söyleyen Tezcan, “Bizler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları bu kampanyaları 10-20 liralarla yürütüyoruz. Bu ülkede zekat, sadaka vermek kirli kampanya mı?” dedi. Koca’nın yaptığı açıklamaya aileler olarak üzüldüklerini dile getiren Tezcan, “Ben kampanya yapmak taraftarı zaten değilim, niye sokakta dilencilik yapayım? Bu evrakta doktorun uygun gördüğü, Sağlık Bakanlığı’nın da bana onay verdiği ilacı evladıma kendi söylemiyle ücretsiz olarak uygulasın, beni de dilencilik yapmaktan kurtarsın” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.