Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’daki hastanelerde koronavirüs aşıları yapılmaya başlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da koronavirüs aşıları yapılmaya başlandı. İstanbul’daki ilk aşılar, Sancaktepe’deki Prof. Dr. İlhan Varank Hastanesi’nde, sağlık çalışanlarına yapıldı. Türkiye genelinde aşılanan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti. 

Koronavirüs salgınına karşı aşılama, Türkiye genelinde başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri, ilk doz aşılarını dün (13 Ocak) Ankara Şehir Hastanesi’nde olurken bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul’daki hastanelerde de ilk aşılar yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, aşılama ile ilgili üç aşamalı programı yayımladı. Bu programa göre, A grubunda yer alan sağlık çalışanları, B grubunda yer alan yaşlı bakımevi görevlileri ve bakımevlerindeki yaşlılar, C grubundaki 65 yaş üstü kişiler sırasıyla aşılanacak.

İstanbul’da ilk aşılama sabah erken saatlerde Sancaktepe’deki Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti. İki bin aşı hastaneye getirildi ve randevu alan sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı.

Bakan Koca, öğle saatleri itibariyle Türkiye genelinde en az 100 bin sağlık çalışanının aşılandığını açıkladı. Çin’in Sinovac şirketinden satın alınan aşılar 30 Aralık’ta getirilmiş, 13 Ocak’ta acil kullanım onayı verilmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.