Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık çalışanlarının aşılanmasına bugün başlandı – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da aşı olduğu Ankara Şehir Hastanesi’nden ilk gün izlenimleri

Türkiye’de koronavirüs aşısının uygulanma süreci bugün (14 Ocak) resmen başladı. Çinli ilaç firması Sinovac ve Brezilya’daki Butantan Enstitüsü’nün ortak geliştirdiği CoronaVac aşısından üç milyon doz, 30 Aralık günü başkent Ankara’ya getirilmişti. İki haftalık test süreci sona erdi ve aşıya, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verildi.

Bunun üzerine dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden hastalığı geçirmemiş olanlara Ankara Şehir Hastanesi’nde, canlı yayında aşı yapıldı.

Bugün ise Türkiye’nin dört bir yanında sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı. Medyascope olarak, Koca’nın da aşı olduğu Ankara Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek aşı çalışmalarını yerinde gözlemledik.

Ankara Şehir Hastanesi’nde aşı olmak isteyen kişiler için ondan fazla oda ayrılmış durumda. Aşılama sabah 08.00 ile gece 00.00 saatleri arasında yapılıyor. 

Aşı olmak isteyen sağlık çalışanlarının öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekiyor. Randevu alan kişiler aşı olacakları yere gelerek kimlik kontrolü yaptırıyor ve kendileri için ayrılmış aşıların üzerindeki barkod okutuluyor. Aşı yapılan kişilere Sağlık Bakanlığı’na bağlı Alo 182 Hastane Randevu Sistemi üzerinden aşının birinci dozunun yapıldığına dair mesaj gönderiliyor. 

Ülke genelinde aşılanan toplam kişi sayısı Sağlık Bakanlığı’nın bilgilendirme platformu üzerinden takip edilebiliyor. 

Türkiye’de üç milyon doz koronavirüs aşısı bulunuyor

Türkiye’de şu an için Çin’den getirilen üç milyon doz koronavirüs aşısı bulunuyor. Bu aşılar öncelikli olarak sağlık çalışanlarına yapılacak. Çin ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre şubat ayı sonuna kadar 47 milyon doz Sinovac aşısının daha Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.