Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısının hukuki boyutu üzerine Osman Can ile söyleşi – “HDP anayasanın 69. maddesine bakarak kapatılırsa, Türkiye’de kapatılamayacak siyasi parti kalmaz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) derhal kapatılması çağrısında bulundu. Bahçeli gerekçe olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 6-8 Ekim olaylarına ilişkin iddianamesini gösterdi. Bahçeli başsavcılıktan HDP hakkında süratle kapatma davası açmasını istedi. Bahçeli, aksi takdirde MHP olarak Siyasi Partiler Yasası’nın 100. maddesini temel alarak gereğini yapacaklarını söyledi. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da HDP’yi kapatma davası için vermeyi planladıkları dilekçe yazımında son aşamaya geldiklerini ve iki yıldır bu çalışmayı sürdürdüklerini açıkladı. HDP’nin kapatılması çağrısının hukuki boyutunu ve anlamını anayasa hukukçusu Osman Can ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.