Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Britanya siyaseti araştırmacısı Derin Koçer ile koronavirüs salgınının seyri ve Brexit üzerine söyleşi: “Aşılama süreci umut veriyor, Brexit ise hiç bitmeyecek”

Britanya siyaseti araştırmacısı Derin Koçer, İngiltere’nin başkenti Londra’dan bağlandığı yayınımızda salgının ülkedeki seyrini ve Brexit’te gelinen noktayı değerlendirdi.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere, dünyada aşılama çalışmalarına örnek oluyor. Koçer, İngiltere sağlık sisteminin tarihinde olmadığı kadar zorlandığını ancak aşı konusunda ulusal bir seferberlik ilan edildiğini ve moralin yüksek olduğunu aktardı.

Alp Akiş’in sorularını yanıtlayan Koçer, “Brexit koalisyonu” olarak bahsettiği Boris Johnson hükümetinin süreci “bitmiş” olarak göstermeye çalıştığını ancak Brexit ile kurtulmaya çalışılan devletler arası bürokrasinin artık daha da meşakkatli hale geldiğini anlattı. Koçer “Brexit hiç bitmeyecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.