Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan iktidara: “Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya sessiz kalmak, şiddeti özendirmektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de, CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından sonra düzenlenen basın toplantısında, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Sessiz kalmaları şiddeti özendirdikleri anlamına gelir” dedi.

Kamera: Sedat Elbasan

Kaplan ile görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya iktidarın sessiz kalmasını kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı‘nın, Özdağ’a saldırı soruşturmasını yürüten savcı Alparslan Tufan‘a yönelik “Tavsiyemiz, hukuka riayet etmesi ve el âleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı suda kulaç atmamasıdır” sözlerini şöyle değerlendirdi: “Savcının tehdit edilmesi, ülkede geldiğimiz noktayı göstermesi açısından çok önemli. Bu konuda Erdoğan’ın, kamuoyunun önüne çıkıp açıklıkla yapılan saldırıyı kınaması ve faillerin yargılanmasını istemesi gerekiyor. Eğer bunu yapabilirse bence görevini yapmış olur. Erdoğan’ın bu görevi yapması gerekiyor, bekliyoruz.

“Aşı takvimi belirsiz”

Kılıçdaroğlu iktidara aşı konusunda da yüklendi. Aşıların geri kalanının ne zaman ve nasıl geleceğini kimsenin bilmediğini söyleyen CHP lideri şöyle konuştu:

“Üç milyon doz geldi, arkasından yeni aşılar gelecek mi? 20 milyon, 30 milyon gibi bir aşının gelmesi lazım Türkiye’nin rahatlaması için. Bunların bağlantıları kuruldu mu, kurulmadı mı? Kimden, nereden, hangi ülkeden aşılar gelecek? Siz de bilmiyorsunuz, biz de bilmiyoruz. 600 milletvekili bunu bilmiyor. Sivil toplum örgütleri de bilmiyor. Sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşları da bilmiyor. Orada kapalı bir dünya var. O kapalı dünyayı çözmeye çalışıyoruz.”

“Kemal Dede! Kemal Dede!”

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin yeni partisine katılacağı konuşulan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi‘yi eleştirdi ve “Yaptığı doğru değil” dedi.

Basın toplantısının ardından salondan ayrılan Kılıçdaroğlu, alkış ve sloganlarla uğurlandı. Bu arada küçük bir çocuk, Kılıçdaroğlu’na “Kemal Dede, Kemal Dede” diye seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.