Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte yaşayan EYT’lilerin genel sağlık sigortası primlerini ödemeye başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni bir uygulama başlatarak, başkentte yaşayan ve emeklilikte yaşa takılan (EYT’li) kişilerin genel sağlık sigortası (GSS) primlerini ödemeye başlayacağını duyurdu. Açıklama, Mansur Yavaş tarafından akşam saatlerinde geldi.

EYT’lilerin GSS primleri kendilerine borç olarak yazılıyor

EYT’li vatandaşlar ve aileleri, geçen senelerde hükümetin çıkardığı kararname ile hastanelere gittiği zaman ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabiliyor ama ilaç alırken bu haktan mahrum kalıyordu. GSS primleri ise kendilerine borç olarak yazılıyordu.

Bu sene EYT’liler için ücretsiz sağlık hizmeti kararı henüz çıkmadı. ABB ise bu kararın çıkacağı tarihe kadar Ankara’da yaşayan EYT’lilerin GSS primlerini yatırma kararı aldı.

ABB yetkilileri, ilgili düzenlemenin hükümet tarafından yapılmaması halinde de başkentte yaşayıp belediyeye başvuruları devam eden tüm EYT’li vatandaşların GSS primlerini yatırarak, aileleri ile birlikte bu haktan yararlanmalarını sağlayacaklarını belirtti.

Mansur Yavaş’ın seçim vaadiydi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu konuyu 31 Mart 2019’daki büyükşehir belediye seçimlerinden önce dile getirirken 31 Aralık 2019’dan itibaren EYT’lilerin genel sağlık sigortası primlerinin yatırılmaması halinde belediyenin devreye gireceğini söylemişti.

Resmi tarih daha sonra ilan edilecek

Belediye kaynakları, uygulamanın başlangıç tarihi için bazı derneklerle görüştüklerini, uygulamanın başlayacağı resmi tarihin bu görüşmelerin sonunda netleşeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.