Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

75 yaş üstü de aşı olmaya başladı: “Zaten sokağa çıkamıyoruz, çalışan kişiler aşı olursa rahat edeceğiz”

Çin’den gelen koronavirüs aşısı, bugünden (28 Ocak) itibaren 75 yaş ve üstü kişilere de uygulanmaya başlandı. Türkiye’deki aşılama süreci 14 Ocak günü sağlık çalışanların aşılanması ile başlamıştı. Sağlık çalışanlarının ardından yaşlılar, engelliler ve koruma evleri gibi yerlerde kalan ve öncelikli olarak belirlenen çalışanların aşılanmasına geçildi. 90 yaş ve üstü kişilerin aşılanmasıyla başlatılan süreç, 85-89 yaş arası ve 80-84 yaş arası kişilerin aşılanmasıyla devam etti. Bugünden (28 Ocak) başlayarak 75-79 yaş arası kişiler de aşı olabilecek.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugüne kadar 1 milyon 696 binden fazla kişi koronavirüs aşısı oldu. Çin merkezli Sinovac firmasının CoronaVac aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri’nde ücretsiz olarak uygulanıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.