Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceyda Yüksel davasının ikinci duruşması 5 Şubat’ta görülecek – Yüksel’in annesi: “Sağ kolu neredeyse kopma derecesine gelmişti, kızım kendini böyle kesip nasıl intihar etmiş olabilir?”

İzmir Bornova’da, 20 Ağustos 2020 tarihinde Ceyda Yüksel, Serkan Dindar isimli erkeğin evinde ölü bulundu. Otopsi ve kriminal raporların henüz sonuçlanmadığı davanın ikinci duruşması 5 Şubat’ta, İzmir Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral, ikinci duruşma öncesinde kızı için başlattığı adalet mücadelesini Medyascope’a anlattı. Demiral, “Ben evlatsız kaldım. Ceyda benim tek çocuğumdu. Hiçbir ceza kızımı bana geri getirmeyecek, acımı dindirmeyecek ama onun içeride kalması yanan yüreğime en azından bir damla su olacak” dedi. 

20 Ağustos 2020 gecesi, İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinden tartışma ve cam kırılma seslerinin gelmesi üzerine komşular polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, Ceyda Yüksel’in (21) cansız bedeniyle karşılaştı. Yüksel’in vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan cam kesiklerinden dolayı hayatını kaybettiği ve kolunun derin kesikten dolayı kopmak üzere olduğu belirlendi. Olay yerinden kaçan, daha sonra gözaltına alınan ve 400 promil alkollü çıkan Serkan Dindar (41), önce olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını, daha sonra ise Yüksel’in intihar ettiğini ileri sürdü.   

Serkan Dindar

Avukatlarının yaklaşık bir hafta kadar önce yeni kamera görüntülerine ulaştıklarını anlatan anne Filiz Demiral, “Aynı sokakta bulunan telefoncu dükkanının güvenlik kamerası, olayın yaşandığı evin önünü görüyormuş. Avukatımın anlattığına göre kızım ve o şahıs evin önünde on dakika tartışmış. Şahıs tartışmadan sonra kızımı içeriye almamış, kızım cama vurmuş, içeride köpeği ve eşyaları olduğu için. Kızım köpeğini ve eşyalarını almadan oradan nasıl ayrılabilirdi ki?” dedi.

Kamera kayıtlarında Serkan Dindar’ın yaklaşık on dakika sonra kapıyı açıp kızını içeriye çektiğinin görüldüğünü belirten Demiral, “Olayın yaşandığı evin karşısındaki binada yaşayan bir öğrenci yaşanan tartışmayı görmüş ve onun anlattığına göre benim kızım kendini ‘Sen bana ne yaptın?’ diyerek çıplak ayaklarla dışarıya atmış, bu üniversite öğrencisi gördüklerinden sonra polisi aramış. Sonrasında şahıs kızımı tekrar içeriye çekmiş. Hemen sonra da kızım çığlığı, köpeğinin havlaması ve cam kırılma sesleri gelmiş. Olanları görüp polisi arayan öğrenci genç, cuma günü duruşmada ifade verecek” diye konuştu.  

Ceyda Yüksel

“Ön otopsi raporuna göre  şahsın dokusu kızımın bütün tırnaklarında var”

Dindar’ın ilk duruşmada 100 lira karşılığında Ceyda Yüksel’e uyuşturucu sattığını iddia ettiğini dile getiren Demiral, bu iddiayı “Benim kızım asla uyuşturucu kullanmazdı, korku ve kaygıları için ilaç kullanan biriydi” diyerek yalanladı.

Birden fazla sabıka kaydı olan Serkan Dindar’ın şu an hem cinayet hem de uyuşturucu ticaretinden yargılandığını anlatan Demiral şöyle devam etti: “Mahkemede kızımın saçının teline bile dokunmadığını söyledi. Ama ön otopside şahsın dokusu kızımın bütün tırnaklarında var. İntihar ettiyse ortalık nasıl öyle kan gölüne döner, köpeğin mama kabında bile kızımın kanı vardı. O kadar derin bir kesik. Boğazı dudağından başlayıp meme ucuna kadar kesik ve daha çeşitli yerlerinde kesikler. İnsan kendini nasıl böyle parçalayabilir? İnsan böyle intihar edebilir mi? Benim kızım 47 kiloydu. Kan kaybından bayılırdı.” 

“Ben evlatsız kaldım, Ceyda benim tek çocuğumdu”

Dindar’ın en ağır cezayı almasını istediğini söyleyen Demiral, sözlerini şöyle tamamladı: “Emsal bir karar olmalı. Bir sürü kadın cinayeti oluyor. Ben evlatsız kaldım. Ceyda benim tek çocuğumdu. Hiçbir ceza kızımı bana geri getirmeyecek, acımı dindirmeyecek ama onun içerde kalması yanan yüreğime en azından bir damla su olacak. Kızım vefat ettikten 20 gün sonra sosyal medyadan sesimi duyurarak adalet aramaya başladım. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyorum. Kadınlara yapılan şiddeti normalleştiriyorlar. Birlik olup mücadele edelim. Boyun eğmeyelim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.