Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin 33. günü: “Bütün akademinin tarihine utanç kaynağı olarak geçecek, kara bir hafta yaşadık”

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci ve öğretim üyelerinin, üniversitelerine atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı eylemleri 4 Ocak’tan beri devam ediyor. Eylemlerin 33. gününde rektörlük binasına yine sırtlarını dönen öğretim üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Hem Boğaziçi Üniversitesi’nin hem de bütün akademinin tarihine utanç kaynağı olarak geçecek, kara bir hafta yaşadık” denildi. LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılmasına tepki gösterildi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, eylemler gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kapak fotoğrafı: Can Candan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.