Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile söyleşi: “Belediye için yaptığım seyahatlerde aracımı kullanıyorum, benzini kendim alıyorum”

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, göreve geldiğinden bu yana belediyenin gelir-gider tablosunu belediye binasına asarken iki yıl içinde 7 milyonu kayyum döneminden kalma 10 milyon liralık borcu ödedi. Maçoğlu, belediyenin parasının halkın parası olduğunu ve belediye başkanlarının hesap sormak yerine halka hesap vermek durumunda olmaları gerektiğini belirterek, “Belediye için başka illere yaptığım ziyaretler ve seyahatlerde kendi özel aracımı kullanıyorum, benzini kendi cebimden alıyorum. Böylelikle belediyenin bütçesi yerinde duruyor” dedi.


Türkiye’nin Komünist Partili tek belediye başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart 2019’da göreve geldiği günden bu yana bırakın yeni borçlanmayı 7 milyonu kayyum döneminden kalma yaklaşık 10 milyon liralık borç ödeyerek belediyeyi rahatlattıklarını söyledi. Halkın bütçesinin özel kulanım için kullanılmasına karşı olduğunu belirten Maçoğlu, kayyum döneminde bir yılda yapılan 1 milyon 271 bin liralık temsil giderini kendilerinin bir yıl için sadece 134 bin liraya düşürdüğünü anlattı.

İki yıldır onlarca kez belediye adına toplantılara katılmak için kent dışına çıktığını ve makam aracını kullanmak yerine kendi özel aracına cebinden para vererek benzin aldığını söyleyen Başkan Maçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizden önceki dönemde belediyeye ait işyerlerinin üç yıllık kiraları peşin alınmış. Bankalara bir süre borçlandırılmış. Halkın parası olan belediye bütçesi istenildiği gibi kullanılmış. Biz bir çalışma için halka çağrı yaptık. Normalde üç-dört haftada ve 1 milyon 300 bin liraya yapılması gereken bir işi halk ile birlikte 1 günde yaptık ve 300 bin liraya mal oldu. Sadece bir kalemde bile 900 bin lira gibi bir para belediye bütçesinde kaldı. Belediye bütçesi bize ait olan para değil, halka ait paradır. İnsanların çöpten ekmek topladığı, salgın nedeniyle insanların işini kaybettiği ve esnafın kepenk açamadığı bir dönemde halkın parasını nasıl kullanırız? Diğer belediye başkanları da belediye bütçesine özel bütçeleri değil, halkın bütçesi şeklinde yaklaşırsa onlar da borçlarını ödeyebilir, halka daha fazla hizmet imkânı elde edebilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.