Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi, “Temiz Siyaset Belgesi”ni açıkladı – Ahmet Davutoğlu: “Toplum, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden daralmış ve yeni bir alternatif arayışı içinde”

Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi, bugün Ankara Bilkent Otel’de saat 11.00’de “Temiz Siyaset Belgesi”ni açıkladı. Yaklaşık iki saat süren basın toplantısında Davutoğlu’na partinin genel başkan yardımcıları eşlik etti. Toplantıya muhalefet partilerinden temsilciler de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti Grup Başkanvekili İsmail Tatlıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi Üyesi Ali Özkan lansmana katılan isimler arasındaydı. Ahmet Davutoğlu, mevcut yönetimden şikâyet eden ve toplantıya davet edilen birçok sivil toplum yetkilisinin bugünkü iklim nedeniyle toplantıya katılamadığını da belirtti.

“Temel yönergemiz şeffaflık”

Mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile otoriter bir anlayışın Türkiye siyasetine hâkim olduğunu belirten Davutoğlu, açıkladıkları belgenin temel yönergesinin şeffaflık olduğunu belirterek, yolsuzlukların önlenmesinde hangi yasal adımların atılabileceğini duyurdu. 

“Bir siyasetçi ile iş insanı kapalı kapılar arkasında konuşmamalı”

Bir siyasetçi ile iş insanının kapalı kapılar arkasında konuşmaması gerektiğini belirten Davutoğlu, devletin makul kuralları koyması ve hiçbir iş insanı ile herhangi bir konu hakkında pazarlık yapmaması gerektiğini söyledi.

“Ekonomi alanındaki ilk hedef kayıtdışı çalışmayı önleyecek adımları atmak”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, ekonomide şeffaflık için öncelikli hedefin kayıtdışı çalışmayı sona erdirecek adımları atmak olduğunu belirtti.  

“Hazine yardımı almak için gereken yüzde 3’lük oy oranını yüzde 1’e indirmeyi öneriyoruz”

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, siyasetin meşru maddi kaynaklarının öncelikli olarak hazine yardımı ile elde edildiğini, hazine yardımı almak için gereken yüzde 3’lük oy oranının yüzde 1’e indirilmesini önerdiklerini söyledi.

Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı ise Türkiye’nin son on yılda uluslararası literatürde siyaset bilimciler ve kamuoyu tarafından “yarışmacı otoriter rejim” kavramı ile tanımlandığını dile getirirken partinin bugün açıkladığı Temiz Siyaset Belgesi’nin Türkiye’deki ahlaki ve hukuki yozlaşmayı önleyerek, yıpranan kurumları yeniden işlevsel hale getirebileceğini belirtti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.