Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da hava bir anda soğudu, şiddetli kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji uzmanları, geçen günlerde kamuoyunu İstanbul’da beklenen kar fırtınaları hakkında uyarmıştı. İstanbul’da hafta başlarında 20 dereceyi aşan hava sıcaklığı, yaklaşan kar fırtınasıyla beraber 0 dereceye kadar düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 18 Şubat’a kadar şiddetli kar yağışının devam etmesini öngörüyor. İstanbullular kar yağışına karşı önlemler alırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin kış şartlarıyla mücadelesi için hazırlıklarına devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre, 18 Şubat Perşembe gününe kadar İstanbul’da yoğun kar yağışı etkili olacak. İstanbul’da perşembe gününe kadar metrekareye toplam 79 kilograma kadar kar yağması bekleniyor. İBB Afet Koordinasyon Müdürlüğü (AKOM) kar kalınlığının 15-20 santimetreyi bulabileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün (12 Şubat) kar yağışıyla ilgili alınan önlemleri takip etti ve belediyenin kötü hava şartlarına karşı çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. İmamoğlu, kar yağışını barajlardaki su doluluk oranı açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Kar yağışının en yoğun olmasının beklendiği cumartesi ve pazar günlerinde, sokağa çıkma yasaklarını fırsata dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen İmamoğlu, yedi binin üzerinde çalışan ve 1.300’ün üzerinde araçlarla çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Vatandaşlardan, bireysel araç yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen İmamoğlu, haftaya açılması planlanan okullar ile ilgili olarak da “Valilik ve Milli Eğitim Bakanı ile birlikte çalışacağız” dedi. İmamoğlu sokak canlılarını da unutmayarak, “Bu konuda da tedbirliyiz ama vatandaşlarımızın da duyarlılığını istiyoruz” diye konuştu.

Demirören Haber Ajansı’nın geçen günlerde evsiz bir kişinin bir sokak kedisiyle yerde yatarken çekilmiş fotoğraflarını “yürekleri ısıtan görüntü” başlığıyla paylaşması tepkilere neden olmuştu. Bu paylaşım, sokakta yaşayan kişilerin çetin kış günlerinde akıbetinin ne olacağı sorusunu gündeme getirdi. İstanbul’da son dönemde sayıca artan evsiz kişiler hakkında konuşan İmamoğlu, “Bunların bir kısmı bizim vatandaşımız ama ne yazık ki bir kısmı da mültecilerden kaynaklı. Bu konuda hem valiliğimizle irtibat halinde olacağız hem de arkadaşlarıma talimat verdim. İnşallah bu zaman diliminde tek bir vatandaşımızın bile sokakta kalmaması adına bütün ekiplerimizle takipte olacağız ve asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.