Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da bir kamyona ateş eden polis, arka koltuktaki bebeğin ölümüne neden oldu

Kanada’da, Ontorio’eyaletinin Özel Soruşturma Birimi (SIU), geçen kasım ayında Kawartha Lakes bölgesinde şüpheli bir kamyona ateş açan polisin, bir bebeğin ölümüne sebep olduğunu açıkladı.

26 Kasım 2020’de meydana gelen olayda, Ontario’nun Kawartha Lakes bölgesinin yakınlarında polisler, çocuğunu kaçırdığı iddia edilen ve kamyonla bölgeden uzaklaşan bir şüpheliyi ateş açarak durdurmaya çalıştı. Olaydan yaklaşık üç ay sonra, polis memurlarının ateş açtığı kamyondaki adamın bir yaşında olduğu belirtilen bebeğinin polis kurşunu ile öldüğü saptandı. Ontario Polis Teşkilatı (PPO), konu hakkında “Bir çocuk trajik bir şekilde öldüğünde hepimiz harap oluyoruz” açıklamasını yaptı.

Ontario’nun Özel Soruşturma Birimi (SIU), perşembe günü (11 Şubat) yaptığı açıklamada, 26 Kasım’da hayatını kaybeden bebeğin ölüm sebebinin polis kurşunu olduğunu şöyle duyurdu: “Ölüm sonrasında yapılan muayene sonuçları da dahil olmak üzere vakadaki tüm adli deliller incelendi. Adli Birimler Merkezi tarafından hazırlanan raporlar, kamyonetteki kan lekelerine ilişkin olarak yapılan analizler, atışların yörüngesi, kamyona çarpan ateşli silahlar, fişek kutuları ve mermiler sonucunda SIU, bebeğin ölümünün polis kurşunu olduğu sonucunu doğruladı.”

Kawartha Lakes bölgesinin yakınlarındaki çatışmada polis memurların kendi içlerinde anlaşmazlığa düştüğü belirtilirken polis ekiplerine, bir babanın bir yaşındaki oğlunu kaçırdığı ve bu nedenle silahlı bir şüpheli olduğuna yönelik yanlış bilgi verildiği aktarıldı. Polis, babanın kamyonetini durdurmaya çalıştıktan sonra başka bir polis arabası ve o sırada yoldan geçen bir araç ile de çarpıştı. Yetkililere göre, kamyon sürücüsü babanın dur ihtarlarına uymamasının ardından üç ayrı polis memuru kamyonete ateş açmaya başladı.

Kamyonetin arka koltuğunda oturan bebek polis kurşunuyla hayatını kaybederken 33 yaşındaki baba da polis tarafından açılan ateş sonucu yaralandı ve bir hafta sonra hayatını kaybetti. 

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.