Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Ermenistan, Rusya ve İran ile bağlantılı 373 hesabı kapattı

Sosyal medya platformu Twitter, İran, Ermenistan ve Rusya ile bağlantılı olduğunu belirttiği 373 hesabı kapattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Kapatma gerekçesini inceleyeceğiz” dedi.

Sosyal medya platformu Twitter, salı günü (23 Şubat) yaptığı açıklamada, Rusya, Ermenistan ve İran ile bağlantılı olan 373 hesabı kapattığını duyurdu. Twitter, bu hesapların, “şirketin manipülasyon politikalarını ihlal ettiğini” söyledi ve kalıcı olarak kapatıldıklarını belirtti. 

Toplam kapatılan hesap sayısının 373 olduğu ve bunlardan 238’inin İran, 100’ünün Rusya ve 35’inin Ermenistan menşeli olduğu belirtildi. Twitter tarafından yapılan açıklamada, Rusya’daki hesapların Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) ve Avrupa Birliği’ni (AB) hedef aldığı ve NATO’ya olan güveni zayıflattığı gerekçesi ile kapatıldığı vurgulandı. Ermenistan’daki 35 hesabın da Azerbaycan’ı hedef aldığı gerekçesi ile kapatıldığı bildirildi.

Twitter’ın bu hamlesine Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisi gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Twitter’ın hesapları kapatma kararındaki gerekçeyi yetersiz buldu ve “Bu ifadeler, milyonlarca kişiye karşı kullanılabilir. Kapatma gerekçesini inceleyeceğiz ve uzman görüşünü sunacağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.