Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ile söyleşi: “Parti kapatmaların sonuç vermeyeceğine inanıyorum, parlamentodaki bütün partilerin görüşebilmesini tercih ederim”

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçen hafta sunulan fezlekeler ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatılma tartışmaları ile ilgili Medyascope’a konuştu. Subaşı, “doğru olanın fezlekelerin içeriğine bakılarak karar verilmesi olduğunu ancak Türkiye’de adil bir yargı düzeni olmadığı için dokunumazlıkların kaldırılmasının sakıncalı olabileceğini” söyledi. 

Önümüzdeki seçimlerin “gittikçe totaliterleşen bir yönetime karşı demokrat bir parlamenter sistemin yarışı olacağını” savunan Hasan Subaşı, demokrasiyi savunanların hangi partili olursa olsun ittifakın adayına oy vereceğini belirtti.

HDP’nin kapatılmasına ilişkin ise “eğer terör ile bağlantılı somut deliller varsa buna karşı çıkamayacaklarını ancak ilkesel olarak parti kapatmaya karşı olduğunu” belirten Subaşı, “Kişisel olarak parti kapatmalarının bir sonuç vermeyeceğine inanıyorum. Parlamento çatısı altındaki bütün siyasi partilerin görüşebilmesini tercih ederim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.