Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

65+ Yaşlı Hakları Derneği Genel Müdürü Özlem Yalçınkaya ile söyleşi: “Yasakların ilan edilişi ve uygulanışı değişken, birçok 65+ vatandaşın yeni düzenlemeyi anlamakta zorlanabileceğini düşünüyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart’taki kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan bazı kısıtlamaların vaka sayılarına bağlı olarak bazı illerde gevşetildiğini açıkladı. 65+ Yaşlı Hakları Derneği Genel Müdürü Özlem Yalçınkaya, kısıtlamaların gevşetilmesini, 65+ vatandaşların sokağa çıkma sürelerini ve salgının 65+’lar için gidişatını Medyascope’a değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mart’ta açıkladığı kademeli normalleşme planına göre 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ile ilgili sokağa çıkma düzenlemeleri düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu kişilerin sokağa çıkma süresi uzatılacak.

Özlem Yalçınkaya, kısıtlamaların kısmi de olsa yaşlıları rahatlattığını söyledi, “Toplu taşıma kullanımında hâlâ bir düzenleme olmaması, riskli görülen illerde 65+’lara sadece artı bir sokak izni verilmesinin ne anlama geldiğini, 65+’ların evde kalmaya devam etmesinin ne anlama geldiğini bilmek ve duymak istiyoruz” dedi. Yasakların ilan ediliş ve uygulanış biçimlerinin değişik ve değişken olduğunu belirten Yalçınkaya, “Her şehirde başka yasaklar var, hangi renk şehirde yaşıyorsunuz, siz bir 65 + vatandaşsanız bu sizi nasıl bağlar? Bunlarla ilgili birtakım genelgeçer prensip açıklamalar yapıldı. Bunlar belli başlı okur yazarlığı olan kişilerin anlayabileceği şekildeydi ama biz bunu birçok nedenlerle çok sayıda insanın anlamakta zorlanabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.