Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı: “Bizim için 8 Mart, yaşam hakkı mücadelesi demek”

Haber: Okan Yücel & Özgür Özdemir

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor. Başkent Ankara’da ise en kapsamlı etkinlik Kızılay’daki Sakarya Meydanı’nda yapıldı. Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar sloganlar eşliğinde eylem yaparken gündemlerinde erkek şiddeti, kadın cinayetleri, LGBTİ+ hakları ve İstanbul Sözleşmesi vardı. Saat 14.30’da toplanan kadınlar yaklaşık iki saat alanda bulunduktan sonra açıklama yaparak dağıldı.

Medyascope’a konuşan kadınlar hem devlet hem de aile tarafıından baskı altına alındıklarını vurgularken 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaşam hakkının ve politik taleplerinin savunulması olarak gördüklerini ifade ettiler: “65 günde 67 kadın öldürüldü. 8 Mart bizim için yaşam hakkı mücadelesi demek. Kadınların talepleri çok basit: İstanbul Sözleşmesi uygulansın, kadın katilleri cezalandırılsın, biz artık sokakta özgürce ve korkmadan yaşamak istiyoruz. Elektronik kelepçe uygulaması Boğaziçi Üniversitesi’ndeki direnişte demokratik hakkını kullanan öğrenciler yerine kadınların tedbir kararı aldırdığı erkeklere uygulanmalı. Kadın katillerinin ceza bulabilmesi için kadınların sokağa çıkması gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler