Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazası davasının yedinci duruşması 16 Mart’ta – Mısra Öz: “TCDD’nin altyapı ve üst yapısındaki hasardan bahseden bilirkişiler, ek bilirkişi raporunda hat üzerinde problem olmadığını belirtmiş”

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nin Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının ardından açılan davanın yedinci duruşması 16 Mart’ta görülecek. En az 300 kişinin yaralandığı kazanın bir önceki duruşması 9 Şubat’ta görülmüştü. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i yitiren Mısra Öz, duruşma öncesinde yaşananları ve 9 Mart 2021’de yayınlanan ek bilirkişi raporunu Medyascope’a değerlendirdi.

Son duruşmadan bugüne yaşanan birçok gelişme olduğunu söyleyen Mısra Öz, “Altıncı duruşmada birtakım taleplerimiz olmuştu ve yeni bilirkişi raporu ortaya çıkacaktı. Aynı zamanda ana dosyadan ayrılan tefrik dosyasına da bir bilirkişi raporu bekliyorduk. Bu çıkan iki bilirkişi raporunda da çok net altyapının ve üst yapının kusurlarının, ihmallerin olduğu ortaya konuldu. TCDD’nin (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) üzerinde sorumluluğunun ne kadar fazla olduğu, denetlemelerin ne kadar eksik yapıldığı, altyapıdan kaynaklı problemin kazaya etkisinin neler olduğu çok detaylı bir şekilde verildi” diyerek altıncı duruşmadaki gelişmeleri özetledi. 

“Biz üç yıldır oyalanıyoruz”

Dün akşam (9 Mart 2021) ana bilirkişi raporuna bir ek bilirkişi raporunun daha çıktığını dile getiren Öz, “Daha önce bilirkişi raporu veren aynı kişiler, vermiş oldukları raporda TCDD’nin altyapı ve üst yapısındaki hasardan bahsederken dün yayınladıkları ek bilirkişi raporunda, hat üzerindeki altyapı ve üst yapıda bir problem olmadığına dair bir söylemde bulunmuşlar” diyerek ek bilirkişi raporunda öne çıkan çelişkileri anlattı. 

Üç yıldır bu davanın içinde olduklarını, tüm bilirkişi raporlarını satır satır okuduklarını, avukatlarla iletişim içinde olduklarını söyleyen Öz, “Bu olaya sahip çıkan ailelerden çok birer hukuk gözü gibi olduk, bilirkişileri değerlendiren bir heyet gibi olduk. Baktığımız zaman şunu görüyoruz, biz üç yıldır oyalanıyoruz” diye devam etti.

“Oklar TCDD üst yönetimini  ve Ulaştırma Bakanı’nı gösteriyor”

Kazanın olduğu sırada TCDD Genel Müdürü’nün İsa Apaydın olduğunu hatırlatan Öz, “Kendisi görevinden geri alındı, şu an nerede olduğunu ve ne şekilde yaşadığını biz bilmiyoruz. Kendisinin görevden alınması şu demek değildir ki yargı önüne gelmeyecek. Çünkü oklar genel müdürü gösteriyor, oklar TCDD üst yönetimini gösteriyor, Ulaştırma Bakanı’nı gösteriyor. Bunları ne kadar karşımıza getirebilirler açıkçası bilmiyorum ama gerçek katiller zaten raporlarla ortaya konulmuş durumda” diye devam etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.