Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da Twitter’ın hızı yavaşlatılıyor

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), çarşamba günü yaptığı açıklamada, yasaklanmış içerikleri kaldırmadığı için Twitter’ın ülke içindeki yükleme hızını yavaşlatacağını bildirdi. Gözlemciler, bahsedilen yavaşlatma hareketinin ülkede var olan yabancı sosyal medya platformları üzerinde kurulacak yeni bir baskıya işaret ettiğini belirtiyor.

Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, “10 Mart 2021’den itibaren, Rus vatandaşlarını korumak ve internet hizmetini Rus mevzuatına uymaya zorlamak için Twitter’a karşı merkezi müdahale önlemleri alınacaktır” denilerek Rusya’nın, Twitter’ın ülke içindeki yükleme hızını yavaşlatacağını duyurdu. Yavaşlama, özellikle fotoğraf ve video içeriklerini etkileyecek.

Roskomnadzor’un yaptığı açıklamaya göre Twitter’a karşı alınan yavaşlatma kararı, 2017’den bu yana intihar, çocuk pornografisi ve uyuşturucular hakkında bilgi içeren 3 bin gönderiyi kaldırmadığı için alındı ve eğer Twitter “yasal gereklilikleri göz ardı etmeye devam ederse” platformun Rusya’da erişime kapatılabileceği de ifade edildi.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.