Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nükleer felaketten 10 yıl sonra Fukuşima’nın etkileri – Gazeteci Ilgın Yorulmaz Tokyo’dan anlatıyor: “Japonya’da siyasetçiler de halk da nükleer enerjiyi istemiyor”

Japonya’da 2011 yılında meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin üzerinden 10 yıl geçti. 11 Mart tarihinde meydana gelen deprem ve tsunaminin tetiklediği nükleer facia, Çernobil’den beri yaşanılan en büyük nükleer felaket. Fukuşima’nın süre gelen etkilerini gazeteci Ilgın Yorulmaz Tokyo’dan anlattı.

Alp Akiş’in sorularını yanıtlayan Yorulmaz, 11 Mart 2011’de yaşananları, nükleer felaketin etkilerini ve Japonya’nın nükleer enerjiden vazgeçme sürecini anlattı. Yorulmaz, dönemin Japonya Başbakanı Naoto Kan’a yönelttiği sorunun ardından, Kan’ın “Türkiye’ye nükleer enerjiyi tavsiye ettiğim için pişmanım, utanç duyuyorum” dediğini aktardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.