Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Rusya yasalarını ihlal eden 3 bin paylaşımı kaldırmaması halinde ülkede erişime kapatılacak

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’ndan (Roskomnadzor) yapılan açıklamada, Rusya’nın yasalarına aykırı 3 bin içeriği kaldırmaması halinde sosyal medya devi Twitter’ın 30 gün içerisinde ülkede erişime kapatılacağını söyledi.

Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Vadim Subbottin“Yasaklanan içeriklerin kaldırılması konusunda Twitter’a bir ay süre verdik. Twitter’ın bundan sonraki adımlarına bağlı olarak doğru kararlar alınacaktır. Twitter, Roskomnadzor ve Rusya yasalarının gerekliliklerini yerine getirmezse tamamen erişeme kapatılacaktır” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in geçtiğimiz Rusya’nın yerel medyasına karşı “ayrımcı” bir tavır takındığını söylediği sosyal medya devi Twitter’a para cezası verilmiş ve Putin, Rus yasalarını ihlal ettiği veya “ayrımcı” bir tavır sergilemeye devam etmesi durumunda Roskomnadzor’a, Twitter’ı kapatma yetkisi verdiğini açıklamıştı.

Rusya’da yapılan anketlere göre, Rusya nüfusunun yalnızca yüzde 3’ü Twitter kullanıyor. Roskomnadzor yetkilileri yaptıkları açıklamada, 2017 yılından bu yana Twitter’daki intihar, çocuk pornografisi ve uyuşturucu hakkında 3 bin paylaşımın kaldırılması için 28 bin talep gönderildiğini, önümüzdeki bir ay içinde Twitter’ın bu paylaşımları silmemesi halinde Rusya’da erişime kapatılacağını söyledi.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Twitter’ın Rusya’nın yasalarını açıkça ihlal ettiği ve Roskomnadzor’un tutumunun doğru olduğu dile getirildi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.