Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınının gölgesinde Türkiye’de kadın futbolu (3): “Bizim artık sesimizi duyurmamız gerekiyor”

2020’nin mart ayında başlayan koronavirüs salgını, hayatın pek çok farklı alanı gibi futbolu ve futbolcuları da derinden etkiledi. Bir yıl önce, 2020’nin mart ayında salgın nedeniyle geçici olarak durdurulan Süper Lig, 1. Lig ve 2.Lig’in haziran ayında tekrar başlamasının ardından Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçlarının da 17 Nisan itibariyle devam etmesine karar verildi. Ancak il amatör futbol liglerinde ve kadın liglerinde oynayan futbolcular salgının başlangıcından bu yana karşılaşmalara çıkamıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kadınlar 1. Ligi’nin başlama tarihini 17 Nisan olarak belirledi. Kemerburgaz Spor Kulübü’nde kaleci antrenörü olan aynı zaman Kadınlar 1. Ligi’nde futbol oynayan Dilara Dağlı, koronavirüs salgını gölgesinde geçen kadın futbolunu Medyascope’tan Ali Macit’e anlattı 

Haber: Ali Macit 

Kamera & Kurgu: Sedat Elbasan 

“Yatmaktan başka bir şey yapamadık” 

Dilara, 17 Nisan’da başlayacak olan liglere kadar başka bir işte çalışacağını söylerken, salgın sürecinde kadın futbolcuların yatmaktan başka bir şey yapamadıklarını söyledi. Dilara, “O üç aylık süreçte, evde çalışsak bile çok etki etmedi, bence maalesef evde yatmaktan başka bir şey yapamadık” dedi.

“Bizim artık sesimizi duyurmamız gerekiyor”

Kadın futbolunun az izlendiğini ve yeteri kadar destek alamadığını vurgulayan Dilara, “Bizim artık sesimizi duyurmamız gerekiyor” dedi. Dilara, aynı zamanda kadın maçlarının ücretsiz olduğunu söyleyerek futbolseverleri maçlara izlemeye de davet etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.