Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Serbest bırakılan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesi: “TBMM’den çıkmak zorunda değildim, bana yapılan haksızlığa karşı millete seslenmek en doğal hakkım”

17 Mart Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında açılan yeni bir soruşturma nedeniyle bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra Ankara’nın Kavaklıdere semtindeki Kavaklıdere Şehit Mithat Ülker Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen Gergerlioğlu’nun ifadesi alındı. Avukatları Kerem Altıparmak, Sercan Aran ve Kenan Maçoğlu refakatinde ifade veren Gergerlioğlu daha sonra serbest bırakıldı.

“Ben bir vatandaş olarak bana yapılan haksızlığa karşı millete seslendim”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na, “milletvekilliği düşürülmesine rağmen TBMM’de kalmaya devam ettiği” ve “gece gündüz dâhil olmak üzere eylemler gerçekleştirdiği iddiaları” sorulurken Gergerlioğlu bunlara şöyle cevap verdi:

“Ben bir vatandaş olarak bana yapılan haksızlığa karşı millete seslendim, bu da en doğal hakkımdır. Çünkü burası TBMM’dir. Ben TBMM’den çıkmak zorunda değildim, ben milletin bir ferdiyim, barışçıl ve sivil olarak açıklamalar yaptım.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na, Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarak HDP parti grup katına yürürken beraberindeki kişilerle birlikte “Biji serok apo” sloganı atıp atmadığı da soruldu. Gergerlioğlu şöyle cevap verdi:

“Sahte video görüntüleri savcılık tarafından kullanılmıştır, bu görüntüler içinde bulunduğum grup ile alakalı değildir. Bizim Genel Kurul’dan çıkış saatimiz 19:25’tir. Video görüntülerindeki saat 22:40 civarında görülmektedir ki bu da bizim ile alakalı olmadığını göstermektedir.”

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu iddia için “kuyruklu yalan” derken, bununla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“Kolluk görevlilerinden şikayetçi olacağız”

Avukat Kerem Altıparmak da Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “kamuoyunda onu küçük düşürecek, zayıf durumda gösterecek şekilde gözaltına alınması kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Altıparmak, “hukuka aykırı bir şekilde yakalama yaptıklarını” söylediği kolluk görevlilerinden şikayetçi olacaklarını bildirdi.

Öte yandan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sözlerinin bir bölümünün ifadeden çıkartılmak istendiğini duyurdu. Kerestecioğlu’nun paylaştığı bölümde Gergerlioğlu, yakalanma anında kıyafetlerini değiştirmesine izin verilmemesinin kasıtlı olduğunu belirtirken hem ibadet hakkının ihlal edildiğini hem de gözaltına alınırken darp edildiğini belirtiyor. 

Gergerlioğlu Ankara’daki Nevruz kutlamalarına katıldı

Emniyet ifadesinin ardından kontrol için hastaneye götürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu daha sonra serbest bırakıldı. Hastaneden ayrılan Gergerlioğu, Ankara’daki Nevruz kutlamalarına katıldı.

Ne olmuştu?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016 yılında Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezanın Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından karar, TBMM Genel Kurulu’nda 17 Mart günü okunmuş ve Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştü. O gün akşam saatlerine kadar Genel Kurul salonundan ayrılmayan Ömer Faruk Gergerlioğlu daha sonra beraberindeki milletvekilleri ile birlikte parti katına geçmişti. 

Kendi iradesiyle TBMM’den ayrılmayacağını pek çok kez dile getiren Gergerlioğlu bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.