Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – AK Parti Kongresi: Dağ fare doğurdu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, dün (24 Mart) yapılan ve kamuoyu, basın ve siyasi gözlemcilerin uzun süredir beklediği Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 7. Olağan Büyük Kongresi’nde beklentilerin aksine büyük değişiklikler yaşanmadığına işaret ederken, kongrede yaşananların ve sonuçlarının bir değerlendirmesini yaptı.

“Hangi açıdan bakarsanız bakın, Erdoğan’ın beklenenden çok daha mütevazı içerikte bir konuşma yapması, partideki değişikliklerin kozmetik düzeyde kalması, kabinede değişiklik konusunda yaşadığı tereddütler bir şeye işaret ediyor. Erdoğan siyasi geçmişinde ilk defa almaya değil korumaya odaklı bir çizgide, savunma pozisyonunda görünüyor. Bir yanda -AK Parti kongrelerindeki kural ihlalleri gölgesinde- giderek tırmanan kovit salgını, diğer yandan artan işsizlik ve hayat pahalılığı, mali dalgalanmalar var. Diğer yanda ekonomiyi daha da kötü etkilemesi muhtemel dış politika sorunları; özellikle ABD ve AB ile. Bir başka yanda da yüzde 50+1 barajı nedeniyle mecbur kaldığı ittifaklar; önce MHP, şimdi de henüz potansiyel durumdaki Saadet Partisi. Erdoğan’ın işi kolay değil” diyen Murat Yetkin‘in yazısını tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.